Naaien

Zelf meten, zelf denken, zelf doen!

place-matAls je interesse hebt in patchwork, dan is een place-mat heel handig om mee te beginnen. Ook handig om de tafel mee te dekken, als je vaak gasten hebt kan je er wel een dozijn maken. Patchwork kan je met de hand doen, maar ik doe het altijd met de naaimachine. Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar genaaid worden. "Patch" betekent lapje stof. Ik gebruik voor mijn patchwork altijd een snijmat, een rolmes en een quiltlineaal. Interesse? Neem dan contact op met Trudy Noordergraaf, bel 0348 400012 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ik woon in Kamerik(gemeente Woerden), de lessen kosten € 10,00 per les van 2 uur, betaling is per keer en geen wekelijkse verplichting.

lange broekDeze pantalon(lange broek) is zelf genaaid! Mijn gekochte pantalon was gewoon versleten en ik heb vervolgens van mijn gekochte pantalon een patroon gemaakt. Zoals je wel of niet weet heb ik 20 jaar een eigen modevakschooltje gehad, maar ik ging wel regelmatig naar de lappenmarkt in utrecht, dat is elke zaterdagmorgen! Dus ik heb voldoende voorraad aan lappen. Maar als je zelf naailes geeft, ben je gewoon een vrouw met een baan en maak je tijd om zelf een kledingstuk te naaien. Toen ik naailes gaf, heb ik tig patronen gemaakt, ik had de maten van een cursist en het lapje stof waar de cursist iets van wilde maken en niet te vergeten het plaatje zoals de cursist het in gedachten had. Dat patronen maken was mijn grote kracht! Dus als je in het bezit bent van een goed zittende pantalon of een ander lekker goed zittend kledingstuk, ga dan een lapje kopen en kom bij mij op les en wordt het wie weet wel een nieuwe hobby. Bel gerust 0348 400012 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ik woon in Kamerik(gemeente Woerden) de kosten van een les van 2 uur is € 10,00, betaling per keer en geen wekelijkse verplichting.

pannelap Pannelappen en ovenwanten kan je ook zelf maken, ik ben van "den zunigen"of misschien beter gezegd van de recycling! Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid, dit kan met de hand maar ik doe het met de naaimachine. De lapjes worden niet geknipt maar ik doe het met rolmes op een snijmat en een quiltlineaal. Interesse om dit te leren? Neem contact op met Trudy Noordergraaf, bel 0348 400012 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De lessen zijn € 10,00 per 2 uur, betaling per keer en geen wekelijkse verplichting. Ik woon in Kamerik(gemeente Woerden)

 

ovenwant/pannelap

Deze pannelappen zijn van "oude" overhemden genaaid, ja het boordje was versleten maar de rest is nog goed. Ja ik ben duidelijk van de recycling! Ook leuk om te maken voor een kadootje voor een familielid vriendin of een kleinkind die in het huwelijk treedt. Bij interesse neem contact op met Trudy Noordergraaf, bel 0348 400012 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Betaling per keer, 2 uur € 10,00 en geen wekelijkse verplichting. Ik woon in Kamerik(gemeente Woerden)

 

 

kussen

Dit is een "patchwork"kussen". Patchwork is een handwerktechniek, waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid. "Patch"betekent lapje stof. Voor deze techniek kan je ook bij mij terecht, kosten van een les van 2 uur € 10,00, betaling per keer en geen wekelijkse verplichting. Ik woon in Kamerik(gemeente Woerden) Neem contact met me op, bel 0348 400012 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dekbed

Ja, als je in het bezit bent van een naaimachine kan je van alles naaien, o.a. gordijnen, kussens, tassen of een kledingstuk, maar een andere mogelijkheid is dat je iets kan repareren, zoals de foto een hersteld dekbedhoes laat zien. Maar je kunt kunt ook leren hoe je een kledingstuk korter kunt maken, een lange broek of een rokje of een japon, maar je kunt ook leren hoe je mouwen van een jasje kunt inkorten. Neem gerust contact op met Trudy Noordergraaf, Trudy woont in Kamerik(gemeente Woerden) haar telefoonnummer is 0348 400012 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de kosten zijn € 10,00 per keer, betaling per keer en geen wekelijkse verplichting, maak gewoon een afspraak met Trudy.